Benefietfeest tegen dwang in de GGZ – Cafe Weerlicht – Nijmegen

Morgen, woensdag 28 mei 2014
Benefietfeest  tegen dwang in de GGZ
Cafe Weerlicht, Smetiusstraat 9 Nijmegen
Organisatie: Robin Timmers  www.partyforpeace.nl

(de opbrengst van de avond gaat naar stichting Mind Rights)

flyer party for peace

 

Wil je iets doen tegen isoleercellen en dwang in de GGZ?
Draag je de acties van Actiegroep Tekeer tegen de isoleer!/ Stichting Mind Rights een warm hart toe?  

Kom dan morgen, op woensdagavond 28 mei 2014 naar het benefietfeest voor stichting Mind Rights in Cafe Weerlicht in Nijmegen! De opbrengsten van de avond zullen gebruikt worden voor acties tegen dwang in de GGZ. Dus wil je onze acties versterken, en hou je van een gezellig avondje live-muziek: Kom dan 28 mei, van 20.00 tot 4.00 naar Cafe Weerlicht, Smetiusstraat 9 in Nijmegen.

Lukt het je niet om te komen, maar wil je ons wel steunen?
Donaties zijn altijd welkom!
rekeningnummer Stichting Mind Rights, Eindhoven: 2762216 
IBAN :  NL31 INGB 0002 7622 16    (BIC: INGBNL2A)

 

PERSBERICHT PARTY FOR PEACE:

Op woensdag 28 mei 2014 zal er van 20:00-4:00 een benefietfeest onder de naam Party For Peace tegen dwang in de psychiatrie worden gehouden in Café Weerlicht aan de Smetiusstraat 9 in Nijmegen. De entree is gratis en donaties gaan naar Stichting Mindrights/Actiegroep Tekeer Tegen de Isoleer. De gebruikelijke woensdagjamsessie van Augusto zal worden versterkt door Nijmegen Rock City All Stars. Leden van bands als Automatic Sam, Shaking Godspeed, Bandito en Sister Johnson zullen hun steen/rock bijdragen. De avond begint rustig met een optreden van singer-songwriters Lara & Rani.

Party For Peace terug van weggeweest
Party For Peace was een aantal jaar een begrip in de Nijmeegse uitgaanswereld. Gratis toegankelijke feesten met een divers programma van lokaal talent van diverse pluimage: van sfeervolle singer-songwriters tot heftige rockbands, van dichters tot goa-trance en buikdanseressen. Ooit begonnen in 2007 als een poëzie benefietfestival voor een middelbare school in Sudan ontwikkelde de benefieten zich tot zinnenprikkelende feesten op locaties zoals Funkenstein, Odessa en Villa Lila en zelfs grote reggaefestivals, zoals het laatste reggaebenefiet Jahwalla in september 2012 in Waalhalla. Organisator Robin Timmers besloot dat het weer tijd was om Party For Peace nieuw leven in te blazen met een benefiet voor mensenrechten in de psychiatrie. Niet ontoevallig zal het plaats vinden op 28 mei, zijn verjaardag en vormt het goede doel iets wat hem zeer aan het hart ligt.
www.partyforpeace.nl

VN verbiedt dwang in de zorg
De VN heeft vorig jaar besloten dat alle vormen van dwang in de zorg, zoals isoleercel, vastbinden, dwangopname en dwangmedicatie, in strijd is met de mensenrechten en daarom verboden dient te worden. Dit besluit is gebaseerd op een combinatie van het Verdrag voor mensenrechten voor mensen met een “beperking” en het Verdrag tegen marteling. Dwang wordt dus gezien als een vorm van marteling en voor veel mensen die dwang hebben meemaken ervaren dit ook als traumatisch. Alhoewel er in Nederland er de laatste jaren Toch gebeurt dit in Nederland nog op grote schaal in Nederland en is dit historische besluit van de VN niet bekend bij zowel de mensen die dwang ondergaan als de mensen die dwang uitvoeren. Ervaringsdeskundige Jolijn Santegoeds voert met haar Stichting Mindrights en Actiegroep Tekeer Tegen de Isoleer al jaren actie tegen dwang in de GGZ. Nadat ze jaren geleden extreme vormen van dwang heeft ervaren praat ze tegenwoordig met de VN, de Nederlandse regering en GGZ Nederland over de afschaf van dwang in de GGZ. Ook de organisator van het benefietfeest, Robin Timmers, heeft ervaring met dwangopnames, isoleercellen en dwangmedicatie. Na zijn psychische herstel heeft hij als ervaringsdeskundige en psycholoog (B.Sc.) meegewerkt aan projecten om menswaardigere manieren te vinden om mensen in psychische nood op een veilige manier te helpen.
www.mindrights.nl & www.tekeertegendeisoleer.wordpress.com

Party For Peace allicht in Weerlicht
Het is gepast dat de Party For Peace in Muziekcafé Weerlicht plaats vindt. Het eerste benefiet vond ooit plaats in de voorganger van Weerlicht, namelijk Allicht toen nog in de Hertogstraat. Net als in Allicht, is er elke week veel gejamd in Weerlicht. Elke woensdagavond is er een jamsessie met Augusto, elke donderdag een latinrockjam met Carlos en elke zondag is er en jam met wisselende sessieleiders. Naast de sessies zijn er regelmatig concerten en dansfeesten in Weerlicht. Mede-eigenaar Kees is geluidstechnicus en maakt vaak fraaie live-registraties van de concerten. Menig live-CD van Nijmeegse bands zijn op die manier in de kroeg opgenomen.
www.cafeweerlicht.nl

Nijmegen Rock City All Star Jam!
Liefhebbers van stevige rockmuziek zal het niet ontgaan zijn, maar Nijmegen heeft zich ontwikkeld tot een soort Seatle van de huidige Nederlandse rockscene. Bands als De Staat, Go Back To The Zoo, Automatic Sam, Shaking Godspeed en Black Bottle Riot gooien in zowel Nederland als in het buitenland. Hun albums krijgen lovende recensies en hun concerten blaast menig doorgewinterde rocker omver. Om de gezonde rockscene in Nijmegen te verenigen en zowel jonge als oude bands te promoten is een aantal jaar geleden het platform Stichting Nijmegen Rock City opgezet. Nijmegen Rock City organiseert onder andere festivals, stelt verzamel CD’s samen en zorgt elk jaar weer voor een fijne bowl-avond in de spirit van de Dude uit The Big Lebowski. De ontwikkeling van deze gezonde rockscene in Nijmegen heeft veel te danken aan de lange traditie van jamsessies. Menig rockmuzikant is begonnen is begonnen bij een jamsessie en ook bij live optredens wordt er vaak flink stevig groovend psychedelisch erop los geïmproviseerd. Het leek Party For Peace dan ook een goed idee om een keer een Nijmegen All Star Jam Sessie te organiseren. Het geeft de gelegenheid aan onze lokale helden om weer eens met hun maten van eerdere bands te spelen en fans om met hun helden te jammen. Het belooft nu al een legendarische avond te worden. Leden van Automatic Sam, Shaking Godspeed en Sister Johnson hebben al aangegeven in te zijn voor stevig potje jamrock!
www.nijmegenrockcity.nl

Augusto de Godfather van de Nijmeegse Jamsessies
Augusto is de Godfather van de Nijmeegse Jamsessies. Als sessieleider organiseert hij al decennia lang jamsessies op allerlei locaties in Nijmegen. Tegenwoordig doet hij z’n ding versterkt elke woensdag in Weerlicht en akoestisch in Ergens. Als begenadigd multi-instrumentalist kan hij goed uit de voeten met zowel zang, gitaar, basgitaar als drums en ook qua stijl is Augusto veelzijdig: Van stevige en niet zelden psychedelische rock tot reggae via funk en Soul rock naar de goeie oude blues & rock ‘n’ roll. Bij Augusto’s jams is iedereen welkom of je een onbekende nieuweling bent of een beroemde ervaren rot in het vak. Augusto’s motto is Love, Peace en Respect. Hij heeft dan vroeger ook vaak meegewerkt aan Party For Peace. Party For Peace is dan ook dankbaar dat het deze keer kan aansluiten bij Augusto’s wekelijkse jam in Weerlicht. www.augusto.nl

Singer-songwriters Lara en Rani
De avond begint rustig met een optreden van beginnende singer-songwriters Lara en Rani. Deze twee studentes spelen al jaren samen en hebben zich gespecialiseerd in sfeervolle uitvoeringen van hun favoriete liedjes. Denk aan Landslide van Fleedwood Mac. Zangeres-gitariste Lara heeft de zeldzame gave om met haar mooie stem het publiek stil te laten worden en Rani zorgt voor toepasselijke arrangementen op de akoestische gitaar.

flyer party for peace

Tot morgen bij Cafe Weerlicht in Nijmegen!

Lukt het je niet om te komen, maar wil je ons wel steunen?
Donaties zijn altijd welkom!
rekeningnummer Stichting Mind Rights, Eindhoven: 2762216 
IBAN :  NL31 INGB 0002 7622 16    (BIC: INGBNL2A)

Advertenties

Een gedachte over “Benefietfeest tegen dwang in de GGZ – Cafe Weerlicht – Nijmegen

  1. mijn dochter woondt nu in landgraaf de instelling waar mijn dochter nu woondt heet opdebies en het is nicks verranderd nee het is nog erger geworden wandt mijn dochter wordt nog in de isoleercel gezet maar het heeft in de instelling een andere naam heet nu rust kammer die wel op slot gaat en voogd william schrikker doet nicks kijk gewoon toe ook de kinderrechter doet nicks wandt die vind het ook goed dat de kinderen in de instelling zo mishandeld worden en als mijn dochter de beleiding pijn doet zeg mijn dochter tegen de beleiding maar jij doet mij ook pijn is dat dan normaal dat de kinderen die in de instelling wonen zo mishandeld wordt en dat moet dan in het belang van het kind zijn ,en niemand ziet mijn tranne moeder huild omdat moeder ziet dat haar kinderen die in de instellingen wonen mishandeld worden en ook dat mijn kinderen niet veilig wonen wandt mijn dochter was toen 13 jaar toen mijn dochter in 2012 sekueel misbruik werd door een medebewonner en ook werd mijn dochter getwongen om de prikpil bij de huis arts en huis arts wist dat mijn dochter de prikpil niet wou maar werd wel gezet tegen mijn dochter haar wil om dat daelzicht bang was dat het nog eens gebeurt dus dan maar de prikpil dat zegt wsg voogd en daelzicht en ook zeiden daelzicht en wsg voogd dat hun niet 24 uur op de kinderen kunnen letten en nu is mijn dochter naar landgraaf ,instelling opdebies en het is nicks verranderd het is nog erger geworden en moeder heeft geen ouderlijk gezag meer wandt dat heeft WILLIAM SCHRIKKER VOOGD moeder afgenomen wsg heeft nu de macht over mijn dochter maar moeder blijf vechten tot dat het met mijn dochter weer goed gaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s