Veel Europese activiteiten – sponsoring nodig

Het is weer een lekker drukke tijd, want behalve dat ik bij het VN CAT Committee in Geneve ben geweest op 11 mei 2012 voor de sessie over kooibedden in Tsjechie, heb ik ook nog heel veel andere afspraken. Het is wel fijn dat er zoveel vraag is naar mijn geluid.

Gastles op ROC Eindhoven
Op woensdag 16 mei 2012 heb ik een gastles van 2 uur verzorgd bij ROC Eindhoven, school voor de zorgsector (Karel Martelweg). Dat was erg leuk om te doen. Het werd ook goed ontvangen door de studenten. Ik ben meteen al gevraagd of ik dit vaker wil doen, en dat wil ik wel.

Ontvangst van delegatie van RUSIHAK, Turkse clientenbelangen organisatie
In de week van 20 t/m 27 mei 2012 is er een delegatie van de Turkse belangenorganisatie RUSIHAK op studiereis door Nederland. Zij willen een aantal sociale GGZ-initiatieven bezoeken. Ze komen ook naar Eindhoven, en ze zouden op woensdag 23 mei een voorlichting krijgen over Eigen Kracht en het Eindhovens Model.

Team Eigen Kracht-Eindhoven zat klaar met een heerlijke lunch, oa versterkt met Mehmet Yucel , een Eigen Kracht-coordinator afkomstig uit Turkije, die momenteel ook bezig is om Eigen Kracht-conferenties in Turkije op te zetten, en daarover contacten heeft met de Turkse overheid. Helaas bleek de delegatie een dubbele afspraak te hebben, en konden ze niet komen. (de lunch hebben we toen maar uitgedeeld).

Gelukkig is het gelukt om de afspraak te verschuiven naar vandaag, donderdag 24 mei 2012. Het was alleen wel erg jammer dat Mehmet er nu niet bij kon zijn, maar dat contact leggen we verder wel via email. Het was een heel interessante uitwisseling, en ik denk dat hier een vervolg uit zal komen. Er is in Turkije nagenoeg niets aan zorg buiten de grote GGZ-instellingen, en de situatie voor clienten is bijzonder schrijnend. Daar willen we allemaal graag iets aan doen, en Eigen Kracht conferenties (Family Group Conferencing) zou volgens ons allemaal een goede methode kunnen zijn.

We hebben het volgende 8 minuten filmpje laten zien om uit te leggen wat een Eigen Kracht-conferentie is: http://www.youtube.com/watch?v=YEDg0FPqGZc

Het was een prettige bijeenkomst, en we vonden het allemaal fijn dat de uitwisseling alsnog plaats had kunnen vinden. We houden contact, en we zijn welkom om RUSIHAK te bezoeken in Istanbul.

 

> Drukke agenda <
Ik heb nog een heleboel dingen liggen waar ik aandacht aan moet geven, zoals het Eindhovens Model en het verdere wetsvoorstel, en het bijwerken van mijn website en administratie. Dus daar hoop ik de komende dagen nog wat tijd voor te hebben.

De komende tijd heb ik ook weer een heleboel dingen op het programma staan, zoals:

Sociaal platform for NGO’s in Brussel (voor ENUSP)
Op 12 juni 2012 is er een contact gepland met het Sociaal Platform voor Sociale NGO’s in Europa (zie ook http://www.socialplatform.org/). Het Sociaal Platform zit in Brussel en is een koepel voor sociale organisaties. Ik zal samen met Jan Verhaegh pleiten voor accreditatie van het Europees Netwerk van Users/Survivors of Psychiatry (ENUSP, www.enusp.org) in de lijst van geregistreerde NGO’s in het Sociaal Platform van de Europese Unie. Dit houdt in dat het Europees Netwerk op een lijst komt van geregistreerde organisaties, waardoor ENUSP officieel meer status en inspraak krijgt, en ook de mogelijkheid voor subsidies vergroot wordt. Ik zal daar het Wereldnetwerk (WNUSP, www.wnusp.net) vertegenwoordigen. WNUSP is geregistreerd op de lijst van de VN (ECOSOC status), en het Europees Netwerk is onze dochterorganisatie.

Teambijeenkomst Arkin GGZ Amsterdam
Op 15 juni ben ik uitgenodigd voor een teambijeenkomst bij Arkin (GGZ Amsterdam), waar een beveiligde rustkamer het onderwerp van gesprek zal zijn. Ik sta hier wel kritisch tegenoverx85

SPT expert session on monitoring places of detention – Geneve
Op 19/20 juni 2012 ben ik uitgenodigd als expert in Geneve, voor een workshop aan de SPT (Subcommittee on Prevention on Torture, zie ook http://www2.ohchr.org/english/bodies/cat/opcat/index.htm ).

Deze workshop zal gaan over vrijheidsbeperkende maatregelen en het monitoren van mensenrechtenschendingen met name in zorginstellingen. Deze workshop is onderdeel van een 2-daags besloten verdiepingsprogramma speciaal voor dit VN-committee. Ik ben er natuurlijk erg trots op dat ik ben uitgenodigd als expert. Ik zal ook het wereldnetwerk WNUSP vertegenwoordigen bij het publieke deel van deze sessie.

 

>> Sponsoring nodig voor activiteiten <<
Verder zal ik ook aan sponsoring moeten gaan werken, want ik ben namelijk ingeloot voor een aantal activiteiten, zoals:

Zomerschool: Mental Disability Law in Practice – Centraal Europese Universiteit – Budapest
Van 16 t/m 27 juli 2012 ben ik ingeloot voor de zomerschool Mental Disability Law in Practice, aan de Centraal Europese Universiteit in Budapest, Hongarije , zie ook http://www.summer.ceu.hu/mentaldisability-2012.

Deze cursus wordt georganiseerd door MDAC (Mental Disability Advocacy Centre, www.mdac.info) . Ik hoef geen lesgeld te betalen, maar de verdere onkosten, zoals reis, accommodatie en leefgeld zullen toch rond de 700 euro uitkomen. Dat is toch een flink bedragx85 Ik weet nog niet of ik dat bijeen zal kunnen brengen.

Horatio congress of European psychiatric nurses – Stockholm
Tenslotte mag ik ook weer een posterpresentatie over het Eindhovens Model geven bij het congres van Horatio, European Psychiatric Nurses, dat van 20-23 september 2012 in Stockholm zal plaatsvinden. Zie ook http://www.horatio-web.eu/

Ook hiervoor zal ik sponsoring nodig hebben om deel te kunnen nemen.

Naar Geneve voor ENUSP en WNUSP
Aangezien het ook regelmatig voorkomt dat Actiegroep Tekeer tegen de isoleer! / Stichting Mind Rights financieel bijdraagt als ik wordt gevraagd om ENUSP of WNUSP te vertegenwoordigen bij bepaalde sessies van de VN in Geneve, is sponsoring wel echt een punt van aandacht om ook dit soort dingen te kunnen blijven doen.

Steun onze acties!!
Iedereen kan steunen door een bijdrage op (ING) rekeningnummer: 2762216 ten name van Stichting Mind Rights in Eindhoven. Elke donatie, groot of klein, wordt gewaardeerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s