Staatssecretaris bezoekt de vastgebonden Brandon

Bekijk hier de video met de toespraak van de staatssecretaris
http://www.rtl.nl/xl/#/u/12318655-2375-40c7-94d8-16dab61bf929

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid) heeft bij 's Heeren Loo in Ermelo gesproken met Brandon, de jongen van 18 die daar wordt behandeld. Ook heeft ze gesproken met medewerkers van de instelling.

Brandon niet blij
Brandon gaf in het gesprek met de staatssecretaris aan dat hij niet blij was met de foto's van hem in kranten. Hij had liever gezien dat hij zonder tuigje gefotografeerd was. "Dat kan ik me voorstellen. Het is ook wel beschamend", aldus de staatssecretaris. Brandon vertelde haar ook af en toe vastgeketend te willen zijn om hem tegen zichzelf te beschermen. Soms heeft de jongen aanvallen van agressie. "Hij vertelde me dat hij niet langer dingen kapot wil maken."

Aangepaste woning
Brandon gaat binnenkort weg van de plek waar de EO opnames maakte. "Daar heeft hij het linoleum van de muren gepeuterd. Hij komt in een aangepaste woning terecht zonder meubelen." Dat was al eerder gepland, zei ze.

Deskundigen
Veldhuijzen van Zanten heeft het idee dat Brandon in Ermelo in goede handen is. "Deze instelling heeft alle deskundigen geraadpleegd. Van buitenaf is het misschien makkelijker oordelen. Ik denk niet dat er instellingen zijn die methodieken hebben die beter zijn dan hier."

Vastbinden
De staatssecretaris benadrukte na het bezoek dat het blijft bestaan dat mensen worden vastgebonden om tegen zichzelf in bescherming te worden genomen.

Knappe koppen
Ze zei ook 'de knapste koppen' bij elkaar te willen roepen om dergelijke probleemgevallen te bespreken. Ze nodigde tevens alle instellingen uit die worstelen met de juiste zorg aan vergelijkbare clixc3xabnten.

xe2x80x99s Heeren Loo
Signalen dat de zorg van Brandon bij 's Heeren Loo niet in goede handen zou zijn, heeft ze niet. Later zal de staatssecretaris ook nog spreken met de moeder van Brandon. Of het klopt dat zij haar kind bij de instelling weg zou willen halen, kon de staatssecretaris niet bevestigen.

Bron: http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/01_januari/20/binnenland/veldhuijzen-op-bezoek-bij-brandon.xml

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s