Gesprek met EigenKracht-coordinatoren over het Eindhovens Model

Vandaag, 27 mei 2010 heb ik een bijeenkomst gehad met twee experts van de EigenKrachtConferentie: Wil Janssen (regiomanager) en Fiet Verbeek (landelijke coxc3xb6rdinatie). We kwamen bij elkaar om over het Eindhovens Model te praten, wat gebaseerd is op de EigenKrachtConferentie.

Het was een fijn gesprek en we zaten op dezelfde lijn, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe de verhoudingen liggen tussen de bestaande EigenKrachtConferentie en het Eindhovens Model. We hebben samen een interessante brainstorm-sessie gehad over randvoorwaarden en doelstellingen enz., en we zijn er nog niet helemaal uit. Wel hebben we de intentie om te kijken of we dit gezamenlijk kunnen doen.

We hebben de afspraak gemaakt dat zij suggesties zullen maken voor het stappenplan, zodat het gedeelte van de EigenKrachtConferentie ook echt is zoals de bestaande EigenKrachtConferentie is opgezet, zodat dit helder en zuiver blijft. (o.a. woordkeuze)

Vervolgens zullen we bekijken of er in het Eindhovens Model een officixc3xable (reguliere) EigenKrachtConferentie kan worden uitgevoerd als onderdeel van de procedure in het Eindhovens Model. In het Eindhovens Model zijn ook de stappen ervoor en erna ingebed (EKC als onderdeel van de procedure in GGZ-gerelateerde / psychosociale / maatschappelijke crisissituaties).

Mochten er uiteindelijk te grote verschillen zijn met bedoelde opzet van het Eindhovens Model en de bestaande EigenKrachtConferentie (bijv. op het vlak van gesprekscoordinatie en begeleiding / consultatieteam), dan is het wellicht duidelijker om in de uiteindelijke procedure niet de naam EigenKrachtConferentie te gebruiken (daarom is de huidige werknaam ook xe2x80x9cEindhovens Modelxe2x80x9d).

De suggesties mbt het stappenplan zullen mij toegezonden worden, en dan zal ik kijken of dit aansluit bij het model dat ik voor ogen heb. Als dat zo is, dan kunnen we dit Eindhovens Model gezamenlijk opzetten (ism GGzE en gemeente), wat uiteraard voordelen biedt voor iedereen.

Rond september willen we dan het definitieve plan klaar hebben, zodat de pilot kan starten.

Ik heb er wel een goed gevoel bij. Het was een prettig gesprek, waarbij we elkaar denk ik wel hebben kunnen vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s