Gastcollege SPH Amsterdam

Afgelopen maandag, 10 mei 2010, ging ik naar Amsterdam voor een gastcollege aan tweedejaars studenten van de SPH-opleiding van de Hogeschool van Amsterdam. Ik was gevraagd om iets over clixc3xabntenrechten te komen vertellen.

Het college was 2x anderhalf uur, waarbij de leraar ook een inleiding gaf op het thema rechten en plichten in de zorg. In totaal waren er ca 50 studenten, verdeeld in 2 groepen. Ik vertelde mijn persoonlijke verhaal over mijn ervaringen met dwang maar ook over betere zorg, over mijn visie op rechten (mijn boosheid) en hoe ik activist geworden ben. Ik sloot af met een toelichting van het nieuwe VN-verdrag (CRPD) die de zorg uiteindelijk helemaal tot vernieuwing zal stimuleren. Het kan dus niet anders dan dat de zorg in de toekomst zal veranderen, en dat respect voor de clixc3xabnt centraal komt te staan. De studenten wacht dus uitdagend werk.

Mijn presentatie werd goed ontvangen door de studenten, en ik kreeg complimenten dat ik het duidelijk verteld had. Ik vond het zelf ook een fijne middag, en het voelde goed dat ik weer mensen bewust heb kunnen maken en aan het denken heb gekregen.

De laatste tijd ben ik ook weer flink bezig met het Eindhovens Model. De gemeente Eindhoven wil ondersteunen bij het opzetten van een pilot, en er komt nu vaart in de ontwikkeling. Binnenkort volgt meer nieuws.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s