Verslag van de eerste Ont-moeting : geen dwang, maar appeltaart!

Bijna 2 weken geleden, op zondag 28 maart vond de eerste xe2x80x9cOnt-moetingxe2x80x9d plaats van de nieuwe Supportgroep van Actiegroep Tekeer tegen de isoleer! / Stichting Mind Rights.

De Supportgroep is bedoeld voor onze achterban, omdat we onze supporters meer willen betrekken bij onze acties en willen weten waar de interesses liggen. We willen ons netwerk verder uitbouwen en eventueel sub-werkgroepen opzetten (bijv. voor campagnes, creatief actiemateriaal en benefietfestival)

De ont-moeting was dus bedoeld om nader contact te leggen met de mensen die onze acties steunen. Deze eerste ont-moeting is als stageopdracht verzorgd door Lotte Boschman, die ik hierin heb begeleid. Samen hebben we het plan uitgewerkt, en bedacht dat we wel een lekkere appeltaart konden bakken tijdens de eerste bijeenkomst, in het kader van xe2x80x9cgastvrijheidxe2x80x9d. We wilden de sfeer lekker ongedwongen houden, zodat niemand zich verplicht voelde om iets te doen wat hij/zij niet wil, en dus wilden we om te beginnen gewoon een soort vrijblijvende inloop en kennismaking organiseren. En zo kwamen we uit op het thema  xe2x80x9cgeen dwang, maar appeltaartxe2x80x9d.

In eerste instantie hebben we alleen in besloten kring geflyerd, omdat we graag klein wilden beginnen met de mensen die al langer echt actief zijn voor onze acties. Om te onderzoeken waar de interesses van de deelnemers liggen, hebben we een enquete gemaakt waarop mensen kunnen aangeven wat ze voor ons zouden willen doen.

De bijeenkomst vond plaats van 13.00 tot 16.00 in Burgers, een gezellig pand aan de Hertogstraat in Eindhoven. Zelf waren we al om 11.30 begonnen met het voorbereiden, decoreren van de zaal en Martin ging meteen bezig met het maken van de eerste appeltaart.

Vanaf 13.00 uur kwamen de eerste mensen binnen. We vroegen aan iedereen of ze misschien een appeltje wilden schillen, en in korte tijd waren de 7 kilo appels al helemaal geschild. We hadden ruim genoeg voor ca 5 gewone appeltaarten (ofwel 3 grote), dus Martin kon doorbakken. Het duurde alleen wel even voordat de appeltaart klaar was, maar het was erg gezellig, en verse appel is ook erg lekker. Voor de wachtenden en de liefhebbers had Deborah cake bekleed met slagroom en hagelslag. Ook dat viel goed in de smaak.

Er zijn op de hele middag ongeveer 30 mensen geweest. We hadden een informatiekraam met onze folders en actiemateriaal, en via de beamer en Tonyxe2x80x99s laptop lieten we actiefilmpjes, fotoxe2x80x99s enz. zien. Overal hadden we spandoeken opgehangen. Verder kon iedereen de enquete invullen en gezellig van de zondagmiddag genieten met gratis verse appeltaart en koffie. Ook hadden we hele mooie live-muziek van Ernest op zijn gitaar en mondharmonica. En Ewoud maakte uiteraard weer uitgebreid fotoxe2x80x99s. Het was een erg gezellige middag.

We hebben bewust geen zware inhoud aan de dag gegeven, omdat we graag eerst de resultaten uit de enquete wilden hebben, voordat we verder gingen. Uit onze enquete blijkt meteen al dat we vooral creatieve, sportieve en muzikale mensen in onze achterban hebben, en daarmee kunnen we natuurlijk wel iets leuks bedenken.

Het was een geslaagde middag. Misschien hadden we het doel (tegen dwang) wat zwaarder aan kunnen zetten, maar we hebben er bewust voor gekozen om eerst eens goed uit te zoeken wat we zelf eigenlijk in huis hebben. De meeste mensen uit onze achterban blijken gexc3xafnteresseerd te zijn in xe2x80x9cwat is goede zorg, wat zijn alternatieven voor dwangxe2x80x9d.

Uiteindelijk hebben we ook nog ruim 30 euro aan donaties opgehaald, maar het zijn vooral de ingevulde enquetes waar we natuurlijk erg veel aan hebben. We werken eraan om deze enquete ook online te zetten, zodat meer mensen zich in kunnen schrijven voor onze acties.

Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de leuke ont-moeting. Het is voor herhaling vatbaar!

Ontmoeting_maart2010__001_3  Ontmoeting_maart2010__008

Ontmoeting_maart2010__015 

Ontmoeting_maart2010__027

Ontmoeting_maart2010__084

Ontmoeting_maart2010__030_2

Ontmoeting_maart2010__044    

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s