Waarderingssubsidie van de Burgemeester van Eindhoven!

Gisteren, maandag 29 maart 2010, was een heel bijzondere dag voor mij. Ik had om 15.00 uur een afspraak met de Burgemeester van Eindhoven, dhr. Rob van Gijzel, op het Stadhuis in Eindhoven, om over de rechtspositie van jonge GGZ-clienten en het Eindhovens Model te komen praten. Ik had een paar erg drukke dagen achter de rug, met het ENTMA-congres afgelopen donderdag en vrijdag (verslag volgt nog), en op zondag de eerste xe2x80x9cOnt-moetingxe2x80x9d met de Mind Rights-Supportgroep met lekkere zelfgebakken appeltaart (ook dat verslag volgt nog). Ik moest dus elke dag snel omschakelen van het ene onderwerp naar het andere.

Gisteren had ik me in de ochtend voorbereid op het gesprek met de burgemeester, en ik had de relevante documenten meegenomen. Maar toen ik de kamer van de Burgemeester in stapte, zag ik daar opeens mijn ouders en mijn broer zitten en ook een aantal mensen uit mijn netwerk waar ik graag mee samenwerk. Ik snapte er niks van. Er waren gebakjes en koffie en fris. Dit was blijkbaar geen gewone vergadering.

Het bleek dat ze mij in het zonnetje gingen zetten. De Burgemeester had een brief gehad van Cecile aan de Stegge, Heidi de Kam en Justine Theunissen (vooruitstrevende hulpverleners), en hij wilde mij een waarderingssubsidie uitreiken voor mijn vrijwilligerswerk als activist. Ik kreeg een cheque van 2500 euro die ik naar eigen inzicht mag besteden voor mijn doel tegen dwang in de GGZ. Ik was totaal verrast en ik was er natuurlijk heel erg blij mee.

De Burgemeester, Rob van Gijzel vroeg me een paar dingen over mijn acties, en vroeg ook dingen aan mijn ouders en de andere mensen uit mijn netwerk.(Cecile aan de Stegge, Yolande Voskes, Elleke Landeweer, Ge de Wilde en Erik Kuijpers). Ze waren allemaal heel trots op mij en ik kreeg veel bloemen en cadeaus.

Daarna werd ik gexc3xafnterviewd voor het Eindhovens Dagblad en de Psy, en zijn er nog wat fotoxe2x80x99s gemaakt. En daarna gingen we met de hele groep (zonder de burgemeester) uit eten. Dat was ook heel leuk en erg lekker, en het was ook echt heel bijzonder om in deze samenstelling met mijn familie en xe2x80x9ccollegaxe2x80x99sxe2x80x9d aan tafel te zitten. Het was echt een heel gave dag. Ik was totaal verrast en ik heb nog steeds een smile op mijn gezicht.

Vandaag staat het in het Eindhovens Dagblad:

Op internet: http://www.ed.nl/regio/eindhovenstad/6469914/Waarderingssubsidie-voor-baanbrekend-verzet-tegen-isoleerpraktijk.ece#reageren 

En echt in de krant:

Artikeled_waarderingssubsidie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s