World Health Organization (WHO)

Ik ben, na het schrijven van een paar mailtjes, uitgenodigd voor een bijeenkomst over ‘Community Mental Health’ op 30 en 31 mei 2007 in Geneve, in het hoofdkantoor van de World Health Organization (WHO). De WHO vergoedt mijn reis- en verblijfskosten.

Van de 50 genodigden ken ik er enkele: Eliezer Mdakilwa uit Tanzania en Dan Taylor van Mindfreedom Ghana. Van anderen heb ik al wel eens gehoord. De deelnemers komen vanuit de hele wereld, en dat is dus erg interessant en leerzaam. En ik ben er trots op dat ik mag meedoen!

Het is ook gaaf hoe het allemaal gegaan is. Eliezer en Dan meldden mij dat ze naar Europa kwamen en wilden mij graag ontmoeten. Daarna heb ik contact opgenomen met de WHO (en mijn WSF rapport toegestuurd) en gevraagd of ik mocht komen. Mijn verzoek voor mijn deelname aan deze WHO-conferentie werd toegestaan. Aanvankelijk op eigen kosten, maar vanwege een gebrek aan sponsoring en een afmelding van een deelnemer uit California, heb ik het toch voor elkaar gekregen dat mijn onkosten ook vergoed worden zoals alle andere deelnemers. Mijn hotel en mijn vlucht zijn al geregeld door de WHO. Op 29 mei vertrek ik naar Geneve, en op 1 juni kom ik terug in Nederland.

Iemain1poster

Via de emaillijsten bereikte mij de volgende Engelse informatie van een andere genodigde: Moosa Salie uit Zuid Afrika.
De radio show is enorm interessant en heeft ook betrekking op de WHO Conventie tegen discriminatie van mensen met handicaps  (je kan de Engelse tekst vinden op de speciale VN-website, directe link: http://www.un.org/esa/socdev/enable/ )
En het artikel daaronder is buitengewoon schokkend:

**

Moosa Salie, WNUSP co chair, appearred on a radio talk show, on one of the local radio stations in Cape Town, South Africa. The topic under discussion was the UN Disability Convention. Also appearring on the show was A.K. Dube, the new CEO of the African Decade on People with Disabilities, as well as Gabor Gombos, a WNUSP board member, who was participating telephonically all the way from Budapest, Hungary.
You can access the mp3 of the show on this personal webspace
During the show Moosa Salie made mention of a particularly bad situation, at a centre in Gauteng Province, which was exposed by one of the local tv stations recently.
For a transcript of the insert, check out the following link
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s